Tutorial: Cum sa imbunatatesti aspectul vizual al pozelor

Sa presupunem ca nu ai un aparat foto foarte performant care sa iti scoata din prima pozele aratand spectaculos. Sa presupunem nici ca nu prea te pricepi la “aranjat” poze. Sa presupunem ca ai totusi o poza care crezi tu ca poate sa arate mai bine si care ai vrea tu sa aiba culori mai expresive. Bine, asta e valabil pentru mai toate pozele facute, insa eu vreau sa va arat acum o metoda foarte simpla de imbunatati aspectul imaginilor si a pozelor facute. Nu trebuie multa stiinta pentru acest mic truc si in plus, poate face dintr-o poza buna, una excelenta. Aceasta metoda se aplica cel mai bine peisajelor, insa se poate aplica tuturor fotografiilor facute.

Inainte si dupa prelucrare

Mai sus este un mic exemplu unde se poate vedea diferenta dintre o poza facuta cu un aparat foto obisnuit si aceeasi poza avand un mic efect aplicat.

Efecte layere

Efecte layere

Pentru asta, tot ce ai de facut e sa deschizi poza in Photoshop. Daca layer-ul in care se afla este blocat, dai un dublu click pe el si apoi “Enter” pentru a debloca layer-ul. Urmatorul pas este duplicarea acestui layer ce contine poza sau imaginea ce se doreste a fi modificata (se poate obtine apasand CTR+J sau daca se trage efectiv layer-ul cu imaginea peste iconita cu “Create new layer” din fereastra cu Layers).

Avem acum 2 layere, dintre care unul este copie fidela a celuilalt. Aum tot ce mai avem de facut, e sa schimbam Blending mode-ul in Soft Light layer-ului aflat deasupra si gata, avem o poza care arata tot mai bine, parca e mai clara, iar culorile sunt mult mai vii. Optional, se poate ajusta si nivelul efectului de la Opacity, sau pentru un efect si mai pronuntat, se poate pune Blending Mode in Overlay.

2 thoughts on “Tutorial: Cum sa imbunatatesti aspectul vizual al pozelor

  1. Pingback: Tutorial: Tilt-Shift in Photoshop - simple-webdesign.com

  2. Foarte interesant efectul :)

    Si foarte frumoase imaginile alese pentru categoria Get Inspired !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>