Si pana la urma, au ajuns americanii pe luna?

Houston, we have a problem
Tot mai mult tind sa cred ca NU? De ce? Pentru ca de curand, s-au descoperit inregistrarile originale ale acelui moment, al aselenizarii (via Mihai). Mai exact….la vremea respectiva, pentru ca imaginile sa ajunga in casele noastre, acele inregistrari, erau receptionate si facute undeva prin Australia. Pentru a ajunge in cutia personala de acasa (TV), semnalul mai trecea printr-o sumedenie de filtre, inclusiv filmarea unui alt monitor cu un aparat, sau cel putin asa am inteles eu din articol. culmea e ca fix dupa acele momente, filmarile originale au fost pierdute. destul de convenabil, nu? Iar acum, surpriza…le-au gasit. Si unde credeti ca le-au gasit? Tot acolo unde le-au si pierdut. Sau pe aproape, ma rog.

Bullshit! Adica pierzi ceva atat de pretios si nu te apuci sa scotocesti fiecare coltisor? Mai da-o-n colo de treaba. Si acum, cand tehnologia e la discretia oricui, iar tehnicile moderne de editare se gasesc mai peste tot, te faci ca le-ai gasit, incercand astfel sa demolezi teoria conspiratiei? Sincer, pana acum eram destul de reticent si chiar tindeam sa cred ca intradevar, americanii au ajuns primii pe luna. Acum insa, mi se pare tot mai mult un “cover up”. Si cat de usor e sa scoti acum la iveala imagini cu rezolutie inalta filmate in ’69….

Ca sa nu mai vorbesc ca mi se pare incredibil ca un modul despre care aproape se poate spune ca functiona cu lampi (cam asa cum functionau si vechile noastre televizoare), a reusit extraordinara perfomanta de a ateriza pe luna. Din prima. Nave trimise in spatiu si acum mai explodeaza, insa atunci totul a decurs aproape ca pe roate. Pleeeease!

De spus, s-ar mai putea spune multe, dar ma opresc totusi, pentru ca nu sunt eu foarte documentat, recunosc. Insa in urma numeroaselor articole citite, documentare vazute, imagini si reactii gasite pe net, eu am ajuns la concluzia ca celebrul pas mic pentru Armstrong, dar urias pentru omenire, a fost doar un scenariu destul de reusit, dar ceva mai prost regizat. Daca aveau un Spielberg pe atunci, poate o muscam si acum, dar altfel e … FAIL!

BONUS: Uitati-va cum arata modulul care a aterizat pe luna. Cati dintre voi v-ati urca in asa ceva pentru a explora spatiul?

5 thoughts on “Si pana la urma, au ajuns americanii pe luna?

 1. florin says:

  hmm cu asemenea post ai pierdut un cititor

 2. E pacat ca o parere ce nu coincide cu a cititorilor ajunge sa-i alunge pe acestia.
  Dar asta este. Nu pot sa conving pe toti sa ma citeasca, desi, as fi preferat ceva critici mai constructive, care sa duca la discutii mai interesante si argumentate in cazul in care exista contradictii ideologice…

 3. silvia says:

  strabunica-mea o la vremea respectiva cand cineva i-a zis – ai auzit, lele, ca au fost americanii pe Luna? -Ia, pe saracia, aia e comedie de-a lor. (comedie – cu accent pe primul e)

 4. Tare strabunica ta :)

 5. Florin Croitoru says:

  Acel modul lunar pare ceva făcut de nişte studenţi care au citit SF.
  În 1969 eram militar în termen şi am fost foarte impresionat. Multă vreme nu m-am gîndit că ar putea fi cacealma deşi auzisem de la diverse persoane că aselenizarea e doar o poveste.
  Faptul că filmul original nu a fost prezentat dovedeşte că a fost o minciună aselenizarea.
  Nu cred că modulul din această poză poate zbura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>