Romania VS Ucraina

Decizie istorica astazi pentru Romania, cel putin asa se nunta astazi pe la TV. Desi nu prea le am eu cu politica si cu “batalia” asta dusa de ani buni intre cele doua state, am stat si eu si am urmarit ce s-a decis. Nu am inteles mai nimic, dar la scurt timp hopa si Adrian Nastase pe blog (rapid s-a miscat) cu cateva explicatii care m-au lamurit: am castigat.

Acum ma intreb si eu ca un nepriceput: ce am castigat? 19.000 km  (parca) patrati de platforma continentala? Resurse naturale (gaz si petrol)? Mda, cam pentru astea ne-am batut, dar de ce? Ca sa ne batem joc si de astea? Pentru ca noi la asta ne pricepem cel mai bine. Si chiar daca ne punem pe treaba, avem cu ce exploata zona? Stiu ca avem ceva platfome maritime (Gloria pe numele lor), dar acestea sunt undeva prin Golf si dateaza cam de prin anii ’70.

Resurse avem si noi destule (cel putin asa am invatat la geografie), dar degeaba, ca tot importul e mai bun.  Asa ca nu era mai bine sa-i lasam pe ucrainieni sa suga tot de pe acolo, sa prelucreze gazele petrolul si ce mai gasesc ei, iar apoi sa cumparam noi totul de la ei? Nu de alta, dar trebuie sa traiasca si intermediarii din ceva si in plus, poate ieseam mai ieftin asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>