Phishing de la Raiffeisen si cum sa ne protejam datele si banii

 Oare chiar se mai gasesc suficient natarai care sa dea click-uri pe astfel de mesaje? Cel de mai jos tocmai l-am primit pe email si ma invita frumos sa dau click pe un link care teoretic ma duce pe site-ul Raiffeisen unde sa-mi introduc in deplina siguranta datele mele de card. Desigur, e o PACALEALA si va sfatuiesc si pe voi sa nu va dati niciodata datele personale sau funanciare niciunui site in care nu aveti defel incredere. Iar daca o faceti, verificati de cel putin 10 ori adresa ce vi se afiseaza in browser unde se vede daca intradevar sunteti pe site-ul care trebuie, sau e doar un site care seamana sau arata la fel cu cel original.

Raiffeisen Phishing

Si in final, hai sa va mai invat ceva: de fiecare data cand primiti un email care va invita sa vedeti nu stiu ce site sau sa descarcati nu stiu ce aplicatie sigura si fara virusi, verificati adresa ce va este afisata in Status Bar inainte de a da click. De exemplu (vezi imaginea de mai sus), link-ul poate sa arate ca dai click pe www.raiffeisen.ro, insa tu de fap faci click pe  un link ce te va duce la adresa: http://adsl-64-108-6-105.dsl.d….. . Cum sa vezi asta inainte de a da click? Ei bine, browser-ul iti arata intotdeauna adresa reala in Status Bar, care de fapt e o bara mica aflata in partea de jos. Fiecare browser o are, insa e posibil ca ea sa nu fie vizibila. Pentru a o vedea, mergeti doar la View si apoi Status Bar (asta pentru majoritatea browserelor) si v-ati rezolvat.

Bafta si atentie la click-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>