Jurnalism

Am renuntat de ceva vreme sa mai citesc ziarele online, fara un motiv anume. Pur si simplu s-a intamplat ca de ceva vreme nu am mai ajuns pe site-urile ziarelor pentru a afla stiri sau noutati. Pentru asta au grija unii bloggeri sa ma puna la curent.

Dar nu despre asta e vorba aici, ci despre ce a ajuns intre timp jurnalismul: un mare FÂS. O spun multi bloggeri de ceva vreme, dar eram mai putin interesat de aceste aspecte. Insa cand ajungi sa pui asa ceva pe site-ul unui ziar care se vrea MARE…..ce poti sa mai spui? Descreierea e si ea de maaaaare angajament:

MicuÅ£ul mamifer stătea liniÅŸtit, curios, pe două picioare ÅŸi ofta sau, cel puÅ£in îşi miÅŸca gura. Dar ÅŸmecherii nu s-au mulÅ£umit doar să tragă câteva cadre. AjunÅŸi acasă, au prelucrat videoul ÅŸi peste imaginile cu marmoÅ£ica au pus ” o voce”, astfel încât atunci când aceasta miÅŸcă din gură să pară că vorbeÅŸte. Sau… strigă ceva.

Pentru ceva trafic in plus la asta se rezuma jurnalism-ul din ziua de astazi? Sa iei filmulete de pe You-Tube si sa le adaugi descrieri ca pentru niste copii?

Si ne miram ca ne prostim pe zi ce trece? Prostia devine tot mai mediatizata si din pacate, se vinde cel mai bine, in detrimentul viitorului unei tari care va ajunge sa fie populata de inculti si prostovani. Poate atunci insa politicienii nostrii “dragi” isi vor da ceva mai mult interes, daca isi vor aduce aminte insa de vorba aceea: Prosti, da’ multi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>