Google Maps Rocks

Nu am mai intrat de mult pe Google Maps, asa ca am cam pierdut noutatile de aici. Astazi insa, vazui ca totul se misca si mai bine si in plus, pentru Street view, exista o noua metoda de a naviga:


(via Alex Chitu)

Asa cum spune insa si Alex, noua metoda de navigare pare sa te incurce in prima faza, deoarece patratelul acela te face sa crezi ca la un singur click, se face si zoom, desi pentru zoom e nevoie de dublu click. Insa peste aspectul acesta am trecut usor cu vederea, mai ales ca m-am obisnuit repede cu prezenta patratelului si a cerculetului :).

Ce-mi place insa acum la Street View, e felul in care sunt detectate si afisate pozele utilizatorilor. Practic Google face acum ceea ce face si Microsoft Photosynth: o recunoastere a imaginilor, imbinata cu o pozitionare perfecta si un efect de tranzitie cool, astfel incat efectiv ai impresia ca esti acolo. Incercati doar locatia de aici si apasati in dreapta sus pe User photo ca s avedeti despre ce vorbesc. Nu-i asa ca Google Maps Rocks? :)

In alta ordine de idei, si Picasaweb a suferit ceva modificari de cod, astfel ca acum, imaginile se incarca muuuult mai rapid, iar daca intrati in modul full screen si navigati printre imagini, veti avea impresia ca va uitati la pozele de pe calculatorul personal.

Google, evil sau nu, imi face viata online mai frumoasa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>