Cum mi-am petrecut eu Black Friday, sau de ce e de evitat clickshop.ro

Povestea mea incepe cu ziua de vineri, vinerea neagra care pentru mine se pare ca a fost cu adevarat neagra. In fine, de mult urmaream eu sa-mi cumpar un TV, iar de Black Friday chiar mi-am spus ca de data asta e si cazul sa-l iau. Nu stiam inca exact ce imi doream, insa analizand ofertele de pe site-urile participante m-am oprit la un LG 3D si smart pe deasupra (mai exact, un LG 42LM620S. Ca sa fiu sincer, pana in momentul de fata, relatia mea cu Romtelecom (am TV, internet si telefonie de la ei) a fost cat se poate de buna, asa ca am avut incredere ca si de data aceasta, daca aleg sa-mi iau TV-ul de la ei o sa fie cat se poate de bine. Amarnic m-am inselat si sa va spun si de ce.

In primul rand, nu am fost sunat pentru a mi se confirma comanda, dar tinand cont ca era vorba de Black Friday, mi-am zis ca poate sunt ocupati, asa ca am trecut cu vederea.
A doua zi insa, observ ca in email-ul de confirmare, adresa de livrare era gresita, in sensul ca aparea aceeasi adresa ca cea de facturare, insa eu doream ca livrarea sa se faca intr-o alta locatie. Aici e drept, posibil sa nu fi fost eu atent in momentul comenzii, insa sunt sigur ca am adaugat o alta adresa pentru livrare, lucru confirmat si de datele ce-mi apareau in cont. Iau telefonul si sun pentru a remedia problema si mi se confirma ca schimbarea a fost efectuata.

Buuuun, vine ziua de luni cand primesc un email in care mi se aduce la cunostiinta, ca produsul meu a fost expediat din Germania si ca va ajunge in 4 zile. GERMANIA? Inca odata: Germania? Adica era deja luni, colegii mei care mai comandasera si ei de pe alte site-uri deja isi primisera produsele, iaru eu trebuia sa astept un colet din Germania? In 4 zile? Plus ca si in acest email apare adresa de livrare gresita. Bun, hai ca ma impac cu gandul. Am asteptat atata timp, mai pot sa astept 4 zile. Si astept…si astept. Se face joi. Joi spre ora 5 incep sa ma panichez si sun la curierul local, care imi spune ca nu exista niciun pachet pentru zona asta. Sun inca odata la clickshop sa le spun ca nu a venit nimic si ca as vrea sa-mi dea un AWB ca sa pot sa urmaresc si eu comanda. Mi se spune ca inca nu au primit AWB-urile de la curier si ca probabil produsul nu e inca nici la Bucuresti, desi a pornit de 4 zile. Bun, ma resemnez si de data asta, dar totusi, “vedeti ca in email-ul de luni, adresa de livrare e tot gresita desi v-am sunat sa va spun asta”. Mi se spune sa stau linistit, ca solicitarea de schimbare a fost efectuata si ca doar in sistemul lor nu a fost facuta schimbarea, insa la curier a fost trimisa cererea.

Vineri. NIMIC

Sambata pe la amiaza, primesc un telefon de la un numar nesalvat in agenda. Raspund cu emotie: Alo? “Da, de la curier va sun, am un pachet, va rog sa-mi spuneti, cam pe unde va gasesc pe strada XXX?” Strada care normal, ca e in alta localitate decat in cea pentru care am sunat de cel putin 2 ori ca sa fie schimbata, intr-o alta localitate decat cea pentru care mi s-a confirmat ca va fi trimis produsul si dupa mai bine de o saptamana de la efectuarea comenzii. Biiiine, hai ca asta e acum, sun la ei, le arat obrazul prin telefon, le sugerez sa fie mult mai atenti pe viitor ca asa nu se poate. In fine, viata merge mai departe si intr-un final ajunge si produsul la mine, intact si nevatamat (aveam emotii la acest capitol).

Dar stati, ca nu se opreste aici. Ieri ma uit in Internet Banking sa vad ce mai e pe acolo. Vad comanda de la clickshop cu o suma ceva mai mare decat suma ce trebuia platita si care aparea in factura, cam cu vreo 22 de lei mai mult. La aproape 2800 lei cat am dat pe TV, 22 de lei nu e mult, dar totusi, de unde pana unde si de ce? Sun la banca sa vad, poate au facut ei ceva smecherii. De la banca imi spune ca diferenta e de la cursul valutar. Ce curs valutar? Pai stiti, ati facut practic o plata internationala, suma in lei a fost convertita in euro si inapoi in lei inca odata, eu platind diferenta de curs? De unde pana unde, daca eu comanda am pus-o pe un site romanesc, factura venind de la o firma cu sediul in Romania (chiar daca aparent, produsul a fost livrat din Germania)? Mai sun odata la ei si le spun situatia, situatie care se pare le este binecunoscuta pentru ca m-au rugat sa le trimit cateva screenshot-uri cu extrasuld e cont pentru a-mi inapoia suma. Cu alte cuvinte, problema se va rezolva desi pana in momentul de fata inca nu am primit un raspuns la email-ul trimis de mine, dar nu pot sa ma intreb cati altii nu au internet banking sau nu au timp sa verifice sa vada daca platile lor facute catre clickshop sunt in regula? Daca volumul comenzilor a fost enorm, asa cum mi s-a tot spus ca si motiv pentru cele intamplate, oare cati au platit mai mult decat ar fi trebuit si habar nu au de acest lucru?

Din pacate sunt sigur ca nu sunt singurul patit si sunt sigur ca fiecare magazin online se mai intampla si boacane, insa eu cu siguranta, o alta comanda pe clickshop nu voi mai face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>