ANAF vs RECOM

Ziua de ieri a fost una plina pentru mine. Pe langa faptul ca am inceput lucrul pentru o mica fosa (mama ce de ciment am mai facut, din nou), a trebuit sa ma si plimb prin oras pentru a-mi depune bilantul. Se stia ca pentru finante, data limita era de 30 mai. Asa ca m-am inarmat cu multa rabdare si cu ceva batoane de energie, pentru ca ma asteptam sa stau ceva timp la ceva cozi.

Prima destinatia a fost la finante, unde surpriza……nu era chiar nimeni la rand, iar ghiseul era deschis. Wow. Nu mi-a venit sa cred si nu pot sa-mi explic cum de s-a intamplat asta, pentru ca anul trecut cred ca am stat mai bine de 2 ore la rand. Anul acesta insa, am rezolvat totul in 5 minute.

Nu la fel pot spune si despre randul de la Recom, unde nu am mai avut acelasi noroc. Chiar daca aveam doar 12 persoane in fata mea, aici am stat exact 2 ore, desi erau functionale 3 birouri din 4. Partea trista insa a fost alta: cred ca am fost printre singurii care isi depuneau bilantul anual. Restul……desfintau sau suspendau activitati. E criza domn’le, e criza. Cred ca acesta este si motivul insa pentru care la doar 12 persoane in fata mea (dintre care una a stat degeaba, ca nu avea delegatie), a trebuit sa astept 2 ore, pentru ca depunerea bilantului nu dureaza mai mult de 5 minute. Desfintarea unei firme insa…necesita ceva mai mult timp.

Oricum, daca tot am fost pe acolo, mi-am zis ca e vremea sa-mi schimb si CAEN-ul, pentru ca cel vechi nu mai era bun. Apropos de asta…

Cum se facea schimbarea de CAEN la un SRL

Schimbarea de CAEN se face relativ simplu. Ai nevoie de:

  • Certificatul in original
  • Un dosar plic
  • Cerere tip – se cere de la ghiseu

Se completeaza cererea, care e chiar simplu de completat si doar se lasa dosarul complet la Recom, urmand ca dupa o saptamana sa se poata ridica noul certificat. Pentru activitatile de web design, codul 7222 nu se mai regaseste in noul CAEN, insa pentru firmele din domeniu, se poate opta pentru CAEN 6201 – Activitati de realizare a soft-ului la comanda.

Revenind insa la ideea de la inceput, de data aceasta, Anaf castiga detasat in fata Recom-ului :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>